У Національному музеї Тараса Шевченка відкрилася виставка картин дітей з синдромом аутизму «Біла Веселка»

У Національному музеї Тараса Шевченка (в приміщенні Дитячого Центру) відкрилася виставка картин дітей з синдромом аутизму «Біла…

У Національному музеї Тараса Шевченка (в приміщенні Дитячого Центру) відкрилася виставка картин дітей з синдромом аутизму «Біла веселка». Картини виконані з використанням унікальної методики ArtDayCare, яка спеціально була розроблена для дітей з особливими потребами віком від 3 до 6 років. Ці техніки дозволяють максимально розкрити потенціал дитини і сприяють її адаптації в суспільстві.
Картини створені 8 вихованцями спеціалізованого дитячого садка для дітей з аутизмом «Дитина з майбутнім» у віці від 3 до 6 років. Всього представлено 22 картини і 4 інсталяції.
Вперше виставка була презентована ДИТЯЧОЮ АРТ ГАЛЕРЕЄЮ УКРАЇНИ в листопаді минулого року в Центрі Української культури і мистецтва. Детальніше читайте тут
Методика ARTDAYCARE була розроблена головним куратором ДИТЯЧОЇ АРТ ГАЛЕРЕЇ УКРАЇНИ Сергієм Андрієнко в Канаді. Минулого року Сергій Андрієнко дав старт благодійній програмі ArtDayCare в Україні, в результаті якої з’явилися унікальні картини маленьких художників. Ознайомитися з ними ви зможете, відвідавши виставку до 19 квітня.

DSC_9603_HDR копия        DSC_9828_HDR копия

Основною особливістю методики виступає простий ігровий процес малювання на спеціальній горизонтальній поверхні KID’S CANVAS. Ця методика створена з метою допомогти батькам, вчителям і вихователям дітей зі спеціальними потребами. Крім того, вона допомагає соціалізувати дітей, направити їх не стільки на процес засвоєння та відтворення певних навичок і вмінь, скільки на створення певних умов для концентрації уваги на почуттях, емоціях, що допомагає дитині легше входити в контакт з іншими людьми і навколишнім середовищем. Також методика ArtDayCare має величезне значення для розвитку дрібної моторики пальців рук дітей.
Виставка проходить за підтримки Національного музею Тараса Шевченка в рамках комплексної програми для людей з інвалідністю «Музей без бар’єрів: від теорії до практики». Організатором виставки виступив благодійний фонд «Таланти України» та Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».

Адреса Національного музею Тараса Шевченка:
бул. Т. Шевченка, 12

Час роботи:
щодня з 10:00 до 18:00
вихідний день – понеділок

Вхід на виставку – безкоштовний